تحقیق جلوه هایی از کاربرد سنگ در معماری

دسته بندي : فنی و مهندسی » معماری
دانلود تحقیق با موضوع جلوه هایی از کاربرد سنگ در معماری در قالب ورد و قابل ویرایش در 42 صفحه

مقدمه
انتخاب مصالح مناسب به لحاظ كيفيت و امكان جايگزيني با صرف هزينه ى مناسب از مسائل مهمي است كه بايد در نظر گرفته شود. از آنجا که سنگ طبيعی در مقایسه با دیگر مصالح ساختمانی از مزایای فراوانی برخوردار است. در مطلب پيش رو ، با تمرکز بر کاربرد سنگ، چند جلوه از این مزایا بر شمرده خواهد شد.آنچه محيط زندگى انسان را مى سازد معمارى است و آنچه معمارى را شكل مى دهد، استفاده بجا از مصالح ساختمانى است. كاربرد و انتخاب مصالح ساختمانى مناسب در طول اعصار دل مشغولى معماران بوده است. سنگ از جمله متریال های محبوب و پر استفاده در ساخت و ساز است. از سنگ به عنوان یکی از پرکاربردترین و رایج ترین مصالح ساختمانی یاد می شود که از گذشته تا کنون، مورد استفاده بشر قرار گرفته است. در زمان های گذشته، سنگ متریال اول در ساخت و ساز به شمار می رود و نسبت به فلز کاربرد بیشتری داشت. امروزه و با پیشرفت و توسعه علم و تکنولوژی، سنگ های متنوعی کشف شده و نسبت به مکان استفاده، از انواع گوناگون سنگ در معماری داخلی، معماری نمای خارجی و طراحی دکوراسیون داخلی استفاده می شود. سنگ ها ویژگی های منحصر به فرد و خاصی دارند که این ویژگی ها در سایر متریال های ساختمانی دیده نمی شود. استحکام در کنار زیبایی، قابلیت شست و شو در کنار نفود ناپذیری، عایق صدا و حرارت و ده ها مورد دیگر از مشخصه هایی هستند که سنگ را به یکی از محبوب ترین مصالح ساختمانی تبدیل نموده است. سنگ هایی مثل سنگ مرمر، سنگ آهک و غیره انواع مختلف سنگ در معماری داخلی و خارجی را تشکیل می دهند.
فرانك‌لويدرايت و آلوار آلتو نمونه هاى خوبى از معماران هستند كه كيفيت كاربرد مصالح در پروژه ها را تقريبا به حد كمال خود رساندند. كاربرد مصالح در مقياس خرد، مشكلات متعددى را در مورد انتخاب به وجود مي آورند زيرا اين نوع مصالح بر بافت عمومى ساختمان و لطايف بصرى آن چه در خارج و چه در داخل بنا تاثير مي گذارند. ويژگيهاى ذاتى مواد و مصالح و نيز شيوه به كارگيرى آنها نقش تعيين كننده اى در تعريف فرم و فضا معمارى دارند. چنان كه مى توان گفت كه در شكل گيرى مكانها، فرمها به وسيله ى مواد و مصالح نقش خود را ايفا مى كنند. همچنين انتخاب آگاهانه و مناسب مصالح با تناسب عملكرد يك فضا امكان پايداري عملكردهاي آن فضا را فراهم مي سازد.
 چالشها ، پرسشهای بنیادین بسیاری در زمینه استفاده بجا از مصالح در معماری وجود دارند. به نحوی که رویکرد جریانهای معماری در پاسخگویی به آنها، عمدتا نشان دهنده ویژگی اصلی هر سبک معماری است. مسائلی مانند : توجه به عنصر هويت بومى و محلى در انتخاب مصالح ، توجه به تاثيرات محيط طبيعى بر مصالح انتخابى ، تناسب سازگارى شكلى، سمبليك و معنايى مصالح با كاركرد بنا ، الزامات همنشينى و همجوارى مصالح، اصول زيبايى شناسى در تركيب بندى مصالح ، تنوع مصالح، توجه به خواص ذاتى مصالح ، روشهاى مناسب اجراى مصالح واجراى درست مصالح وجلوگیری از استهلاك زودرس آنها و توجيه اقتصادى. آنچیزی که در غالب معماری امروز ایران به چشم می‌آید، ندانم‌های بسیار در این باب است که بیش از هرچیز سیمای شهری را نشانه رفته و به تبع آن به اساس ارزشمندی معماری در ایران لطمه زده است. از سوی دیگر منجر به هدررفت سرمایه، انرژی و توان نیز شده است.
نسبت ذاتی سنگ و طبیعت با انسان و معمارى
آفرينش موجودات داراى مراتبى است كه هر موجود به مرتبه ى بالاتر خود بر مى گردد تا برسيم به همين سنگ و كلوخ و حيوانات و نباتات و جمادات كه از نقطه نظر وسعت وجودى بسيار ضعيف هستند و ماهيت آنها بسيار پايين است. اينكه جمادات انواع و اقسامى دارند، خود قابل تأمل است. بعضى از آنها را سنگها تشكيل مى دهند كه گاهى عناصر تشكيل دهنده‌ى آنها دگرگون مى شوند و شكلهاى مختلفى به خود مى گيرند. بعضى ديگر مايعات هستند كه گاهى تبديل به بخار و گاهى تبديل به يخ می‌شوند و بعضى را فلزات و يا معادن ديگر تشكيل مى دهند، كه با تركيبهاى جديد، موجودات جديدى مى شوند و خاصيتهاى گوناگونى مى يابند و بعضى ازعناصر با فعل و انفعالات خاصى عكس العملهاى عجيبى از خود نشان مى دهند كه يك نمونه‌ی آن انفجار مهيبى است كه از شكافتن اتم به وجود مى آيد و انرژى عظيمى آزاد مى شود. اين تغييرات و فعل و انفعالات و تنوع خواص جمادات، نشانگر اين حقيقت است كه در عالم جماد هم نوعى شعور وجود دارد كه براى ما قابل لمس و درك نيست ولى آثار و خواص آن را مى بينيم.
 طبیعت ومعماری ، جمادات به ظاهر بيجان و فاقد شعور در پهنه‌ى هستى، همان موادى هستند كه هر هنرمند معمار، به همت و به واسطه‌ى حضور آنها كالبدى براى جان انسان بنا مى كند. بنابراين معمارى و ساخت ابنيه با اين هدف كه مكان خاكى را به مكانى فرازمينى ارتقا دهد در تمامى ساحتهاى مكان دخالت مى كند. از این نظر چينش موزون مصالح و نحوه‌ی به كارگيرى آنها در معمارى نوعى توجه به ذات حق تعالى است.  تمام موجودات اعم از مادى و غيرى مادى داراى خواصى هستند كه در فطرت و ذات طبيعيشان وجه اشتراك دارند. از اين رو، هر اندازه مصالح متناسب با ذات و طبيعت خويش، در جايگاه واقعى خود مقرر گردند، به همان نسبت به دليل نزديكى با فطرت انسان مايه‌ی آرامش و سكون جان انسان است. چنانچه بطور مثال خاك، كاهگل، چوب، سنگ، شيشه هاى رنگى و هر آنچه شاكله‌ى فيزيكى معمارى سنتى ايرانى را تشكيل مى دهند، به دليل مقاربت بيشتر با طبيعت خويش و فطرت انسان، آرامش و سكونى را براى مخاطب فراهم مى كنند كه در بتن، سيمان و فرآورده هاى تكنولوژى امروز كمتر يافت مى شود.

فهرست مطالب:
مقدمه    5
نسبت ذاتی سنگ و طبیعت با انسان و معمارى    6
نقش انتخاب درست مصالح در منظر شهری    8
مزایای پایدار کاربرد سنگ در نمای ساختمان    9
کاربرد انواع سنگ در معماری    13
استایل معماری    14
نوع سنگ    14
کاربرد سنگ    14
موارد کاربرد سنگ ها در طراحی ساختمان    15
کف ساختمان و پلکان    15
پوشش دیوارهای داخل ساختمان    15
سنگ در طراحی نمای ساختمان    15
دیوار و شالوده    16
کاربرد سنگ در طراحی نمای ساختمان    16
ویژگی های سنگ در طراحی نمای ساختمان    17
اهمیت سنگ در طراحی نمای ساختمان    17
استفاده از سنگ در طراحی نمای کلاسیک    17
بهترین سنگها در طراحی نمای ساختمان چه ویژگی هایی دارند؟    17
سنگ نما باید استحکام خوبی داشته باشد.    18
سنگ نما باید متناسب با محیط انتخاب شود.    18
سایر ویژگی های توصیه شده برای سنگ در طراحی نمای ساختمان عبارتست از:    18
ویژگی های سنگ نمای گرانیت    18
ویژگی های سنگ نمای تراورتن    19
ویژگی های سنگ تراورتن    19
ویژگی های سنگ نمای سند استون    19
ویژگی های سنگ سند استون    19
ویژگی های سنگ نمای گرانیت    20
ویژگی سنگ گرانیت    20
سنگ مرمریت    20
ویژگی های سنگ های مرمر    21
سنگ نمای چینی    21
ویژگی های سنگ های چینی    21
معماری داخلی با کمک سنگ    22
کاربرد سنگ در معماری داخلی کف ساختمان    22
علت استفاده از سنگ در معماری    22
سنگ در معماری و نقش آن در نمای سازه    23
معماری داخلی با کمک سنگ    23
سنگ در پوشش های دیوار داخلی ساختمان    23
استفاده از سنگ در کف ساختمان    23
استفاده از سنگ برای دیوار    24
کف ساختمان    24
روکش    25
قفسه ها    25
کانتر آشپزخانه و بک اسپلش    26
حمام    26
اکسسوری ها (لوازم تزئینی)    26
چرا از سنگ در معماری استفاده می شود؟    27
کاربرد سنگ در نمای سازه    28
برخی محسنات استفاده از سنگ طبیعی :    28
استفاده از سنگ در طراحی معماری داخلی و اکسسوری    29
استفاده از سنگ در پوشش دیوارهای داخلی بنا    30
استفاده از سنگ در پشت بام    30
کاربرد سنگ در کف ساختمان    30
نتیجه نهایی    31
ویژگی‌های یک سنگ ساختمانی مناسب    32
انواع سنگ ساختمانی    32
۱. سنگ مرمر    33
۲. سنگ گرانیت    33
۳. سنگ تراورتن    33
۵. سنگ کوارتز    34
۶. سنگ مرمریت    34
۷. ماسه‌سنگ    34
۸. سنگ گابرو    34
۹. سنگ آنتیک    35
۱۰. سنگ کریستال یا چینی    35
۱۱. سنگ ازاره    35
۱۲. سنگ مصنوعی    36
۱۳. سنگ گنیس    36
۱۴. سنگ دیوریت    36
۱۵. سنگ توف    36
کاربردهای وسیع انواع سنگ    36
۱. پوشش دیواره‌های داخلی ساختمان    37
۲. نماکاری ساختمان‌ها    37
۳. سنگ‌های کف‌سازی    37
۴. سنگ‌های پوشش دیواره‌ها    38
۵. سنگ‌های دکوراتور و مناسب برای زیباسازی فضا    38
نکات مهم در هنگام خرید سنگ    38
قیمت انواع سنگ    39
کاربرد سنگ در معماری داخلی دیوارهای ساختمان    40
کاربرد سنگ در معماری داخلی آشپزخانه    40
منابع:    41
دسته بندی: فنی و مهندسی » معماری

تعداد مشاهده: 7377 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 42

حجم فایل:788 کیلوبایت

 قیمت: 22,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل